luni, 21 mai 2012

Revenirea Europei


Îmi face plăcere să citez din materialele semnate de Vasile Puşcaş şi publicate de Adevărul. Tema situaţiei UE este de actualitate şi sunt multe de spus, dar mai ales multe de făcut pentru redresare.

Foarte bine subliniat – puţină lume şi-a amintit anul acesta că pe 9 Mai a fost ziua Europei. Toţi ochii şi toate urechile erau îndreptate spre ce se întâmplă în Franţa, Germania sau Grecia, şi e drept, în plus, euroscepticismul mult mai evident, fiind explicabil în perioadele mai tensionate.

În acest context, aşa cum este de părere fostul negociator al României, precum şi alţi specialişti europeni, poate acum, mai mult ca oricând, “guvernarea şi pieţele au obligaţia să ia în considerare şi interesele generale ale cetăţenilor, nu doar ale elitelor politice şi economice”.

“După cum în toate statele membre şi la nivelul Uniunii sunt necesare politici curajoase, inteligente, flexibilitate, rigoare şi coordonare. Iar investitorii au interesul să arate puţină răbdare şi să accepte a susţine revenirea Europei la creştere şi dezvoltare”, mai completează materialul.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: