marți, 1 iulie 2014

Impozit comun pentru creşterea economică în UE?

Centrul de Analiză Strategică emitea recent un raport care prezintă reformele pe care le consideră necesare pentru a menține proiectul european, pe fondul creşterii euroscepticismul în Fraţa. Studiul comparativ inititulat "Ce fel de Franță în următorii zece ani?” subliniază faptul că Europa este slăbită din punct de vedere social, economic și politic, pe fondul crizei. Cu toate acestea, raportul susține că UE are încă un potențial economic real.

Este evidenţiat faptul că piața europeană este atât de mare încât nici o companie multinațională nu poate evita normele sale. Cu toate că standardele europene au fost armonizate pentru toate produsele și serviciile, serviciile financiare, energetice și de telecomunicații nu au fost abordate.

Autorii raportului subliniază importanța pieței interne europene. O zonă economică europeană mai integrată ar conduce la o mai mare transparență a standardelor şi a condițiilor de concurență, capabilă să încurajeze investițiile în continuare.  Analiştii susțin de asemenea un impozit comun şi salariu minim european, dar printre căile posibile propuse de raport pentru a consolida zona euro este şi federalismul.

Pe acest subiect mai puteţi citi:






Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: