marți, 7 octombrie 2014

Dragostea românilor pentru Londra


Dacă Statele Unite reprezintă cea mai atractivă piaţă de muncă pentru străini la nivel mondial, pe locul al doilea se află Marea Britanie, urmată de Canada, conform unui studiu la care au răspuns peste 200.000 de participanţi din 189 de ţări.

Românii preferă Londra, de altfel orașul cel mai căutat și de muncitorii veniţi din Portugalia, Israel, Barbados şi Jamaica.

La polul opus, cetăţenii din Danemarca, Germania, Irlanda, Letonia, Rusia, Marea Britanie şi SUA sunt cel mai puţin doritori să emigreze.

Cu toate că Londra se află în topul preferinţelor românilor în căutare de joburi în străinătate, alertele legate de exodul acestora se dovedesc deocamdată neîntemeiate. Recent, premierul Cameron constata că, paradoxal, nu românii șI bulgarii sunt cei mai mulţi imigranţi ai ţării sale, ci italienii și spaniolii.

Dacă este să analizãm pregătirea emigranţiilor, domeniile în care se caută locuri de muncă în străinătate sunt IT și automatică, iar relocarea apare cu precădere când e vorba de medici.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: