sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Competitivitatea tinerilor români pe plan european



În fiecare toamnã revin la București pentru a prezenta cursul “European Media and the Public Sphere” studenţilor din anul doi de la Masterul în Comunicare și Afaceri Europene de la SNSPA.
 

De 8 ani colaborez cu echipa Facultãţii de Comunicare și Relaţii Publice, și de fiecare datã sunt impresionat de calitatea elevilor. Interacţia cu tinerii români despre subiecte de actualitate europeanã precum viitorul alegerilor primare europene, viitorul presei UE, corelaţia dintre federaţiile industriale europene și entitãţile naţionale, este plinã de consistenţã, comparabilã ca nivel cu cea a studenţilor întâlniţi la Bruxelles, Berlin, Leuven sau Gorizia.
 

Când sunt în București expun câteva pãreri personale despre dezvoltarea capitalei noastre. Am încercat acum Uber-ul și îl recomand ca și serviciu celor interesaţi de deplasãri în interiorul orașului, chiar dacã și cu metroul te deplasezi destul de usor.
 

O alergare în Herãstru este recomandabilã celor care doresc sã se dezmorţeascã. Doar ca reper, turul în jurul lacului este de aproximativ 6km.
 

Centrul Vechi este locul cel mai fregventat de strãini, suporterii suedezi gustând la greu berea oferitã pe terase, chiar dacã ploua cu gãleata. Am vorbit de fotbal și mã bucur sã revãd echipa naţionalã pe Arena Naţionalã. 50.000 de români cântând imnul e ceva impresionant. Pãcat cã echipa naţionalã nu este la nivelul stadionului și al suporterilor, dar aceeași senzaţie o am și la Cluj cu echipa mea dragã U Cluj.
 

Dan LUCA / încã în București

 

 

Niciun comentariu: