luni, 15 decembrie 2014

Tehnologia în viaţa românilor


Conform unui studiu realizat de Ericsson, 60% dintre români “sunt de părere că tehnologia le poate îmbunătăţi casa, în timp ce 44% cred că mijloacele de transport în comun ar putea fi îmbunătăţite. În plus, 30% dintre români sunt convinşi că tehnologia ar putea ajuta sistemul public de energie electrică şi tot 30% cred că aceasta ar putea conduce la dezvoltarea unor maşini mai performante”, preciza Adevărul.

91% dintre românii intervievaţi folosesc Internetul zilnic, iar 87% dintre aceştia îl utilizează pentru a accesa reţele sociale.

Dacă vorbim de educaţie, românii cred că tehnologia ar putea facilita urmarea de cursuri la distanţă şi de la şcoli din străinătate (48%), dezvoltarea unor moduri de studiu non-tradiţionale (48%) şi oferirea accesului la servicii educaţionale mai multor oameni (44%). Cât priveşte administraţia publică, pentru români ar fi important ca tehnologia să reducă birocraţia (69%), să ajute la eliberarea mai rapidă a documentelor (60%) şi să permită plata online a tuturor taxelor (59%).

Totodată, 54% dintre români îşi doresc informaţii în timp real despre starea traficului şi a vremii, iar 47% vor să aibă posibilitatea de a achiziţiona bilete online sau de pe mobil.

E clar, românii au înţeles foarte bine care este tendinţa de dezvoltare, iar ceea ce anticipam în urmă cu câţiva ani, face parte acum din viaţa majorităţii dintre noi. Tot mai multe joburi permit flexibilitate datorită tehnologiilor disponibile, iar oamenii încep să fie conștienţi de importanţa abilităţilor de utilizare a acestora.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: