joi, 7 noiembrie 2013

Dan LUCA – în direct la DIGI 24 TV – despre prognoza economicã a Comisiei Europene


A fost o mare onoare şi plăcere să revin în studiourile Digi 24, la emisunea Imparţial, difuzată în direct, miercuri seara de la ora 22. Am discutat cu această ocazie împreună cu colegii de platou despre impactul economic şi social al evenimentelor acestei săptămâni, o săptămână crucială, care a debutat cu inchiderea negocierilor  cu FMI de luni.

Conform specialiştilor, și raportul recent al Comisiei Europene confirmă, România se află pe un drum economic bun. Referitor la posibila majorare a taxelor locale, e de subliniat faptul că încă impozitele pe proprietăţile românilor sunt mult mai mici faţă de Belgia sau alte state europene.

In România e nevoie de o culturã a finanţelor publice, pentru ca lumea să înţeleagă ce înseamnă un buget al ţãrii, la fel ca într-o familie, trebuie să vedem ce bani avem şi ce putem să ne permitem sã cheltuim. Sănătatea şi educaţia sunt domenii pe care trebuie să se insiste şi pentru care să se ofere mai mult, şi aminteam în acest context că situaţia existentă în ţară din păcate influenţează decizia românilor plecaţi de a se întoarce acasă.
 
Ca şi concluzie, trebuie rediscutată serios problema exploatărilor resurselor, a infrastructurii şi a investiţiilor, a reindustrializării, un capitol mare şi pe agenda europeană.

Dan LUCA / Bucureşti

Niciun comentariu: