vineri, 15 noiembrie 2013

Lansarea europeana a cartii: "European Union: Views from Brussels"

Dupa lansarea romaneasca si cea clujeana, am marea placere de a anunta lansarea europeana a noii mele carti "European Union: Views from Brussels". Evenimentul va avea loc in cladirea Parlamentului European de la Bruxelles, miercuri, 4 decembrie 2013, de la ora 18:30.

Materialul cuprins in aceasta carte este o reflectare a ideilor care au fost publicate pe blog (www.casaeuropei.blogspot.com), la data respectiva, mentinand astfel un "parfum" al perioadei in care acestea au fost scrise (2009-2013). Masa critica editoriala este prezentata cronologic, existand totusi o segmentare pe anumite teme abordate: EU Actors & EU Citizens, Future EU, EU Communication, Romania in the EU, Management & Business, EU Education şi Technology & Media.

Multe multumiri celor care au crezut in acest proiect: Dl Johannes Swoboda, europarlamentar si lider al Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European si Vasile Puscas, profesor eminent, pentru amabilitatea lor in redactarea prefatei acestei carti.

"Pentru alegerile europene din 2014, va fi important ca informarea si comunicarea sa functioneze in ambele sensuri, de la stat membru la institutiile UE si de la Bruxelles la Bucuresti, Baia Mare, Timisoara si Iasi. Prin urmare, salut faptul ca Dan Luca, cu aceasta colectie de articole, isi propune a reduce decalajul intre Europa si tara sa de origine, Romania"- Hannes SWOBODA, presedintele Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European. 

"Acest volum realizat de Dan Luca, European Union: Views from Brussels, este un exercitiu de comunicare europeana - atat pentru cetatenii europeni cat si pentru expertii in politici europene. Titlul evidentiaza convingerea personala a autorului in sustinerea proiectului european. Daca notele publice sunt realizate din Bucuresti, Bruxelles, Cluj - Napoca sau in alte locuri din Uniunea Europeana, mesajul central este acela ca cetatenii tuturor statelor membre ale Uniunii Europene doresc o transformare structurala a UE" - Prof. Vasile PUSCAS.

Pentru cei interesati de a participa, va rog sa confirmati interesul dvs. la dan.luca@psdbruxelles.eu, pana la 26 noiembrie 2013.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: