sâmbătă, 22 februarie 2014

Intâlnirea cu Ministrul Diasporei la Bruxelles


Cristian David, Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, a participat recent la întâlnirea Forumului „Diaspora şi dezvoltarea”, organizat la Bruxelles, joi 20 februarie 2014.

A fost o dezbatere interesantă şi plină de conţinut, axată pe rolul major al diasporei, ce aduce beneficii atât pentru țările de destinație, cât și pentru cele de origine. Aşa cum sublinia Cristian David, “Comunitățile de imigranți au o contribuție semnificativă la îmbogățirea vieții culturale, sociale și economice a comunităților din țările gazdă și reprezintă, de asemenea, o resursă esențială pentru dezvoltarea țărilor de origine”.

Conferința a fost un succes, iar la finalul acesteia participanții au aprobat promovarea unui document concluziv care să susțină inițierea unei abordări stategice cuprinzătoare în domeniul migrației.

Ieri am avut marea onoare şi plăcere de a lua prânzul la Ambasada României din Belgia, cu ministrul Cristian David şi cu o serie de români implicati în mediul de afaceri din Belgia. Ideea principală pe care s-a insistat a fost aceea că migraţia înseamnă dezvoltare, iar în acest context am reamintit ideea pe care o sugeram încă din 2011 pentru o gestionare cât mai eficientă a problemelor comunităţilor de români, constituirea unui Consiliul Consultativ al Diasporei.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: