miercuri, 26 martie 2014

Clujul – oraşul inovaţiei europene

Comisarul european Dacian Cioloş s-a aflat recent la Cluj cu ocazia evenimentului Cluj Innovation Days, manifestare concretizată printr-o serie de conferinţe cu participare internaţională dedicate inovaţiei. Evenimentul este organizat de Cluj IT, cel mai important cluster în domeniul soluţiilor informatice la nivel naţional.

Cluj Innovation Days, eveniment anual, organizat cu scopul de a consolida comunitatea IT locală şi de a facilita dezvoltarea legăturilor cu parteneri de afaceri naţionali şi internaţionali este strâns legat de numele “Cluj Innovation City (CIC)”, un proiect de dezvoltare urbana integrată şi unul dintre principalele obiective ale Clusterului IT.

Cluj Innovation City este un exemplu de proiect derulat în parteneriat public-privat de tipul Community Project, managementul CIC fiind asigurat de mediul privat, în timp ce infrastructura va fi realizată cu suportul Guvernului, al Consiliului Judeţean Cluj şi al Consiliului Local Cluj.

Ideea constituirii unui “Silicon Valley la Cluj” este mai veche, şi mă bucur că se fac paşi concreţi în această direcţie.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: