joi, 14 iunie 2012

Cartonaş roşu pentru tricourile de la Euro 2012


De ce? Pentru că, aşa cum au declarat reprezentanţii BEUC - Biroului European al Uniunii Consumatorilor, tricourile fotbaliştilor conţin substanţe chimice, în cantităţi peste limita admisă, dăunătoare atât corpului uman cât şi mediului înconjurător. În aceste condiţii comercializarea acestora în magazine ar trebui interzisă.

Apropo de asta, ce spuneam despre Europa temelor mărunte – e necesară implicarea în creionarea politicilor europene, atât a organizaţiilor civile cât şi a grupurilor de interese industriale de la Bruxelles.

Aici trebuie subliniată pe lângă importanţa BEUC, cea a entităţilor prezente în cadrul organizaţiilor europene implicate în domeniul sănătăţii, a asociaţiilor şi federatiilor care interacţionează cu  industria farmaceutică şi cele care sunt foarte active pe sectorul legislaţiei europene “Food & Drinks”.

Sistemul actual, european sau global, prin complexitatea sa, dă naştere de multe ori la implicaţii indirecte la care poate nici nu te gândeşti, dar care marchează semnificativ viaţa oamenilor şi activitatea furnizorilor de produse şi servicii.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: