vineri, 8 iunie 2012

Politica europeană a României în Parlamentul European


În primul rând mult succes Corinei Creţu în noua funcţie în care a fost numită recent la Bruxelles, vicepreşedinte al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) din Parlamentul European!

Potrivit interviului acordat Agerpres, priorităţile pe care le-a fixat pentru începutul acestui mandat sunt “promovarea măsurilor destinate relansării economice şi creării de locuri de muncă, precum şi apărarea egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei. E nevoie de acţiuni concrete pentru salvarea modelului social european, astfel încât UE să redevină un vector al respectării drepturilor cetăţeneşti. Voi acorda o atenţie aparte problemelor lucrătorilor migranţi şi consecinţelor negative resimţite de familiile acestora, de la numeroasele cazuri de sinucidere ale copiilor şi rata crescută de abandon şcolar, până la destrămarea familiilor. Se impun, de asemenea, măsuri coordonate mai ferme pentru combaterea traficului de femei în UE.” 

În privinţa poziţiei României în UE, eurodeputata consideră că “trebuie elaborată, măcar acum, la cinci ani şi jumătate de la aderare, o politică europeană a României, cu obiective clare, cu definirea profilului nostru european, cu strategii de urmat, astfel încât să devenim previzibili, să dialogăm mai mult cu ceilalţi membri, să generăm proiecte şi acţiuni precum 'Prietenii coeziunii'. Şi să nu mai luăm decizii de pe o zi pe alta”.

Dan LUCA / Bruxelles 

Niciun comentariu: