miercuri, 27 iunie 2012

Români pentru administraţia belgiană (Reportaj TVR Info)


Pentru început ce fel de alegeri sunt în Belgia pe 14 octombrie 2012? Se aleg practic primarii şi consilierii la “Comune”. Hai să explic ce e această structură pentru acei români care nu locuiesc în Belgia.

Dacă luăm Bruxelles-ul, şi facem abstracţie de tot ce este administraţie comunitară, observăm că există un “decupaj” de 19 structuri, numite “comune”. Dacă forţăm puţin terminologia comuna bruxelleză este precum sectorul din Bucureşti. Deci avem alegeri la “sectoare” în Bruxelles!

Încă din februarie 2008 ne-am implicat politic, alături de românii din Belgia şi din Bruxelles, iar rezultatele se văd acum. Avem o relaţie foarte bună cu cele două partide socialiste din Belgia (cel de limba franceză şi cel de limba flamană/olandeză) şi munca a dat roade: am reuşit să ne impunem candidaţii romani pe listele socialiste belgiene pentru scrutinul local.

În premieră avem români care candidează pentru a obţine mandate de consilieri la “Comune”. Recomand un interviu interesant pe această temă acordat recent pentru TVR Info. 

Mult succes Gabi Mara la Saint Josse (Bruxelles)!

Baftă George Mantea la Auderghem (Bruxelles)!

Putere de convingere Răzvan Lizo la Molenbeek-Saint-Jean (Bruxelles)!


Dan LUCA / Bruxelles


Niciun comentariu: