joi, 14 august 2014

Maşina viitorului – fãrã sofer


“Internetul lucrurilor”..., “inteligenţa lucrurilor”, frigiderul şi televizorul inteligent, toate acestea îşi fac loc treptat în viaţa noastră, pătrund subtil, dar sigur, cu fiecare funcţie nou-adăugată în activităţile omului. Aproape insesizabil, trecem de la aparatele clasice la cele care “ne înţeleg aşteptările”.

In câteva oraşe din Marea Britanie vor fi testate maşini capabile să se conducă singure, pe drumurile publice. Vor fi permise teste cu două tipuri de maşini autonome: unele cu şofer la bord, care să poată oricând prelua controlul, dar şi unele fără şofer.

Asta după ce anterior, Suedia anunţa că are planuri clare pentru aceste maşini, pentru care în SUA se fac teste încă din 2011. Apropo de continentul american, ştiaţi că în California, Nevada şi Florida este permis ca aceste maşini să circule pe drumurile publice?

BMW, Mercedes-Benz, Nissan şi General Motors sunt marile companii auto care au planuri serioase pe partea maşinilor autonome. Proiectul intens mediatizat al Google, a fost deja testat pe mode ale Toyota, Audi şi Lexus.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: