marți, 2 iulie 2013

Atribuţiile europarlamentarului

Rolul eurodeputatului nu trebuie să se marginească în a activa în anumite Comisii parlamentare, iar în week-end în a explica cetãţenilor de pe sticla televizorului activitatea Parlamentului European.

Parlamentarul european trebuie să fie acel pivot care să explice Guvernului şi Parlamentului României iniţiativele de la nivel comuniar. Este persoana care înţelege cum se poziţionează sectorul de afaceri (şi în special cel românesc) pe subiecte europene, este într-un permanent contact cu societatea civilă organizată pentru a asculta opinia cetăţenilor.

Eurdeputatul ştie cum să interacţioneze cu funcţionarii români din Comisia Europeană pentru a afla fiecare iniţiativă care priveşte România. Este acea persoană care întelege că integarea României nu este doar un proiect instituţional, iar cei 2.500 de români din Bruxelles sunt parte a dezvoltării ţării noastre.

Ne aşteaptă 5 ani cruciali pentru România, dar şi pentru Uniunea Europeană. E nevoie de voinţa politică pentru a avansa proiectul european, dar şi expertiză tehnică pentru a identifica căile cele mai bune pentru realizarea proiectelor propuse.

Mai multe despre acest subiect în interviul acordat României Libere.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: