luni, 15 iulie 2013

Liderul cu abilităţi politice

Citeam recent despre calităţile poltice ale unui lider. Exemplificând, acesta trebuie să deţină bune abilităţi de comunicare, relaţionând bine cu membrii organizaţiei de pe toate nivelele ierarhice, să aibă putere de influenţă, dar nu în ultimul rând, să fie onest!

Interesant material publicat de Cariere. Autoarea articolului explică faptul că sunt buni conducători cei care “şi-au dat seama că dacă vor să atingă obiectivele pe care şi le-au asumat, nu o pot face singuri, oricât de buni profesionişti ar fi ei sau oricât de înaltă în ierarhie ar fi poziţia lor”, altfel spus “au învăţat politică”.

Mi-a plăcut mult şi ideea că managerii, fiind nevoiţi să activeze într-un mediu foarte reglementat, necesită competenţe politice înalte pentru promovarea unei anumite imagini a companiei, relaţia cu presa, cererea din ce în ce mai mare de transparenţă, tehnologia. “Competenţa politică a unui lider se referă la capacitatea de a construi alianţe şi parteneriate pentru atingerea obiectivelor organizaţionale”. Corect!

Să ne imaginăm deci România ca fiind o mare companie, ce activează în piaţa europeană!

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: