vineri, 16 mai 2014

10 (ani) pentru EurActiv Romania!

Azi EurActiv Romania împlineşte 10 ani de existenţă. Acum 5 ani, şi parcă a fost ieri, le doream ca următorii 5 ani să fie cel puţin la fel de buni ca primii! Echipa a continuat să localizeze informaţia tehnico-europeană românilor cu multă perseverenţă, dăruire şi profesionalism, şi munca le este apreciată.

Pe 16 mai 2004 era publicată prima ştire EurActiv.ro, partenerul din România al EurActiv.com, ocazie cu care EurActiv.ro declara deschisă dezbaterea "Efectele economice ale aderării". Evenimentul de lansare oficială a portalului de ştiri a fost organizat în noiembrie acelaşi an, după 6 luni în care câştigase deja un grad de acoperire media excepţional, funcţionând de asemenea şi ca agenţie de presă pe nişa de informaţie europeană pentru presa centrală şi locală.

Cred mult în proiectul EurActiv şi în obiectivul de a ajuta dezvoltarea sferei publice europene. Prin parteneriatele de franciză pe care le are, EurActiv încearcã respectarea culturii media din ţările unde desfăşoară activitatea, prin delegarea responsabilităţii editoriale în capitalele europene. Este “hibridul” unei “prese a UE”, care poate sã ajute prin mecanismul creat comunicarea europeană.

Dan LUCA / Co-fondator EurActiv Romania

Niciun comentariu: