joi, 15 mai 2014

România e “online”

Românii îşi încep ziua pe internet, scriu pe bloguri, folosesc noile tehnologii, fiind cei mai mobili utilizatori de internet din această parte a Europei, conform recentului studiu comandat de Google.

Potrivit materialului, “românii apreciază tabletele şi smartphone-urile mai mult decât polonezii şi maghiarii, vor să fie online chiar şi atunci când se află pe o insulă pustie, au început să urmărească mai mult videoclipuri de pe internet decât programe TV, dar sunt încă reticenţi în privinţa plăţilor online”. Cu toate acestea însă, “numai 32% dintre români folosesc internetul aproape în fiecare zi (în medie), cel mai scăzut procent dintre cele cinci ţări incluse în studiu, aproape jumătate faţă de Ungaria (62%) şi Slovacia (61%). Aproape jumătate dintre români (45%) intră pe internet cel puţin o dată pe săptămână, potrivit datelor Eurostat”.

Românii conectaţi la internet îşi petrec majoritatea timpului liber online, şi conform răspunsurilor pe care le dau, se informează online - navigarea pe internet în căutare de ştiri şi întâmplări interesante este principala activitate în timpul liber a românilor conectaţi (58%). Reţelele de socializare şi folosirea instrumentelor de comunicare online sunt printre activităţile preferate de petrecere a timpului liber (41%), imediat după programele TV (49%).

La serviciu sau în timpul liber, internetul face parte din viaţa noastră, terminalele performante, cu acces la internet au devenit accesorii de care suntem nedespărţiţi, majoritatea dintre noi. Evoluţia este semnificativă:
Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: