luni, 16 septembrie 2013

Alegeri primare în Partidul Verzilor Europeni


La începutul acestei luni, Partidul Verzilor Europeni a lansat cursa pentru a desemna doi lideri pentru a conduce campania pentru alegerile europene și candidatul lor pentru funcţia de președinte a Comisiei Europene.

După ce partidele naționale membre îşi vor prezinta candidaţii pentru a reprezenta agenda Verzilor Europeni în alegerile Parlamentului European din mai 2014, la 20 octombrie 2013, o mână de candidați va face lobby pentru susținerea a cel puțin patru partide membre, necesare pentru a asigura o poziție în a doua etapă a primarelor.

Din noiembrie 2013 Partidul Verzilor Europeni (EGP) va organiza o petiție on-line. "Nici un partid nu s-a implicat vreodată în acest tip de proces primar on-line la nivel european", a declarat co-preşedintele partidului, europarlamentarul german Reinhard Bütikofer. Co-preşedintele Monica Frassoni a adăugat cu această ocazie că primarele sunt "o șansă unică pentru ca oamenii să se implice în mod direct în procesul democratic".

Printre candidaţii posibili se numără Rebecca Harms din Germania, europarlamentarul francez José Bové și europarlamentarul austriac Ulrike Lunacek. În Belgia, Isabelle Durant și Philippe Lamberts, deputații europeni, sunt de așteptat pentru a merge cap-la-cap în perioada premergătoare de nominalizarea partidului la 19 octombrie.

Daniel Cohn-Bendit, co - președinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European și unul din greii grupului politic, a anunțat la începutul acestui an că nu va candida pentru un loc în luna mai.

Principalii candidați ai partidelor europene din spectrul politic intră, de asemenea, în calitate de concurenți în cursa pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, care este numit într-un vot parlamentar post-alegeri, conform prevederilor Tratatului de la Lisabona.

Mesaje pe acelaşi subiect:





 

Dan LUCA / Bruxelles

 

Niciun comentariu: