vineri, 27 septembrie 2013

Dezbateri privind apartenenţa Marii Britanii la UE – încă un episod...


Partidul Independenței Regatului Unit (UKIP) e o forță politică în creștere în Marea Britanie, militând ca țara să părăsească Uniunea Europeană și să înăsprească controalele de imigrare.

Sondajele sugerează că această nouă grupare politică ar putea deveni, de asemenea, cel mai mare partid britanic în Parlamentul European, ceea ce ar fi o mare rușine pentru toate mișcările principale. Cameron încearcă să înăbuşească apelul UKIP, în timp ce insistă să convingă electoratul larg că este în interesul național al Marii Britanii să rămână în interiorul unei Uniuni Europene reformate.

Cameron sublinia că nu este rolul preşedintelui Barroso acela de a interveni în politicile naţionale, când prin funcţia pe care o deţine are menirea de a servi membrilor Uniunii Europene. În timp ce voci exterioare subliniază importanţa Regatului în UE, euroscepticii din Marea Britanie spun că Uniunea a devenit prea puternică şi birocratică. Ei vor ca Marea Britanie să aibă o nouă relație cu Europa, bazată pe comerț sau chiar văd varianta în care să se renunţe la tot, după 40 de ani de la aderare.

Evenimentele anterioare pe acest subiect le prezentam şi în alte mesaje:





 

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: