joi, 19 septembrie 2013

“Primarele europene” nasc comunicare puternică


José Bové, candidatul Verzilor în primare pentru alegerile europene, critica recent lipsa de transparență care predomină astăzi în funcționarea Europei, în special în cadrul negocierilor pentru un acord comercial transatlantic cu Statele Unite ale Americii.

În timp ce discuțiile au început la începutul verii, europarlamentarul ecologist a fost surprins de faptul că Europa este deja angajată într-o a doua rundă de negocieri la începutul lunii octombrie. Majoritatea americanilor au insistat la începutul lunii septembrie ca negocierile să se deruleze în spatele ușilor închise, și sunt abordate printr-o comunicare criptată...! Când reprezentantul european a declarat că negocierile au fost ținute secrete, reprezentantul SUA a adus ca argument siguranţa comunicării!

José Bové critică, de asemenea, poziția Europei de "pitic politic" pe diferite teme de interes global. Cu aceeaşi ocazie, europarlamentarul francez îşi explica şi candidatura sa de a fi în topul listei partidului său în alegerile din mai 2014.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: