luni, 9 septembrie 2013

Reacţii franceze şi UE

Comisia Europeană și Franța, au deschis un “război de cuvinte”, în iunie 2013, după ce executivul UE a emis recomandări obligatorii Parisului privind reformele economice, o mişcare care nu a căzut bine președintelui francez, care a declarat că UE nu ar trebui să "dicteze" reforme statelor membre .

Recent, Comisarul pentru piața internă a UE, francezul Michel Barnier, un european convins, a ieşit în faţă cu o declaraţie, susţinându-şi poziţia în favoarea impunerii unor limite proiectului european, şi nu este singurul lider francez care susţine această poziţie. Fiind de acord cu președintele francez François Hollande, Barnier a sprijinit apelurile la limitarea competențelor Comisiei Europene. "Bugetul țării, conținutul și calitatea reformelor rămâne responsabilitatea guvernului Franței și Parlamentului", a declarat Barnier, subliniind că "suveranitatea" franceză pe aceste domenii nu ar trebui să fie pusă în discuție.

Comisarul francez a ţinut să precizeze că "Dezbaterea publică necesită mai multă democrație și presupune a asculta oamenii. Noi nu putem face o Europă pentru oamenii fără ei."

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: