joi, 19 septembrie 2013

Românii în Bruxelles: implicare politicã cu rezultat


Importanţa inserţiei românilor în structurile administrative din ţările gazde nu trebuie neglijată. Românii pot cadida pentru posturi de consilieri pe raza localităţilor în care locuiesc, contribuind la bună-starea comunităţilor româneşti din Diaspora.

Pentru PSD Belgia acesta a fost un lucru esenţial încă din 2008. În 2012, PSD Belgia a propus 5 activişti români pentru postul de consilieri locali în Bruxelles. Iată că acum, după câteva luni, una dintre propunerile PSD Belgia s-a transformat în realitate: Gabriela MARA a fost aleasă consilier local în cadrul primariei St-Josse, unul dintre cartierele în care există un număr semnificativ de locuitori de origine română.

Este o veste extraordinară. Ne-am zbătut de ani de zile să avem responsabili români în instituţiile locale din Bruxelles și acum s-a întâmplat. Cu Gabriela Mara consilier român în cartierul St-Josse din Bruxelles, românii vor avea un sprijin fantastic. Victoria se datorează bunelor relaţii pe care le avem cu Partidul Socialist Belgian; acum avem şansa să lucrăm instituţional împreuna cu ei pentru românii din Belgia.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: