luni, 16 septembrie 2013

Dan LUCA – în direct la Realitatea TV despre Roșia Montanã


Sunt de 16 ani în Bruxelles, însă vin foarte des în ţară, aşa cum spunea Silviu Mănăstire azi la emisiunea pe care o realizează la Realitatea TV. Şi de această dată am răspuns cu mare plăcere invitaţiei de a participa în direct la “Deschide lumea”, o dezbatere despre Roșia Montanã și disursul președintelui Traian Bãsescu pe acest subiect.

Cu această ocazie precizam că în România persistă problema dialogului, și nu mã refer doar al celui între partidele politice românesti. Trebuie să începem să gândim european, şi sã realizãm un dialog real și permanent între instituţii, sectorul de afaceri şi societatea civilă. Iar acest dialog trebuie sã fie bazat pe proceduri clare și transparente. Dacã nu intelegem asta riscãm ca periodic sã polarizam societatea româneascã, iar consecinţele sunt dure.

Europa vede încã o Românie cu o lipsã de predictibilitate. Trebuie sã realizãm analize sectoriale, diagnoze și prognoze pentru a preveni riscurile. Astfel și investitorii pot sã înţeleagã mai bine societatea româeascã.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: