marți, 3 septembrie 2013

Despre lobby cu un fost europarlamentar român


Într-un recent interviu pe care Gabriela Creţu l-a acordat celor de la Chelgate, aceasta sublinia evoluţia lobby-ului in Romania: “Corporațiile cu interese economice mari lucrează cel mai insistent și profesionist. Vorbesc de activitatea transparentă, oficială, de a ne informa cu privire la punctele lor vedere și de a  cultiva o relație deschisă cu legiuitorul, care să permită comunicarea când e nevoie”.

Când vine vorba de lobby-ul la nivel european, fosta eurodeputata descrie tabloul în care România nu reuşeşte să apară în prim plan. “La Bruxelles!? Ai noștri au pierdut puțin startul. Îmi amintesc prima zi în care mi s-a activat căsuța de mail la Parlamentul European, în 2005. Era deja plină cu mesaje de la lobby-iști, dar și de la o mulțime de ONG-uri și rețelele europene sau internaționale ale acestora”.

Întreg interviul este interesant, se ating inclusiv subiecte legate de rolul europarlamentarului şi de timiditatea României de a se face auzită la Bruxelles, spre deosebire de alte ţări mici, care reuşesc totuşi să facă acest lucru.

Dan LUCA / Bruxelles

 

Niciun comentariu: