sâmbătă, 5 octombrie 2013

Dan LUCA - 20 ani de afaceri europene


Acum 20 ani, în octombrie 1993, la Cluj, student fiind la Universitatea “Babeş-Bolyai”, am avut marele noroc să descopăr activitatea Asociaţiei Studenţilor Europeni (AEGEE). Mi-a plăcut ideea, acea de a activa într-o reţea europeană, şi treptat am intrat în Comitetul Director al AEGEE-Cluj, fiind şi preşedintele filialei din 1995. Iar în aprilie 1997 am candidat cu succes, fiind ales în Biroul Executiv european de la Bruxelles al AEGEE-Europe. Au urmat doi ani de ucenicie în Bruxelles-ul european, contribuind la dezvoltarea imaginii mişcãrii studenţeşti europene în capital Europei şi nu numai.

O carieră nu se poate clădi decât prin multă muncă. Totul porneşte de la un vis, care alimentat de ambiţie şi multă încredere în forţele personale ajunge să îţi schimbe viaţa. Povestea mea se bazează pe aceeaşi regulă.

Am scris mult pe acest blog despre ce am fãcut eu pentru Uniunea Europeanã şi România. Ceea ce vreau sã subliniez acum este cã efortul a meritat. Recent, când am împlinit 40 de ani, observam cã în tot ceea ce fac am cãutat sã fiu deschis la nou, sã trec peste şabloane sau stereotipuri, sã dezvolt proiecte noi şi apoi sã le implementez plãcut.

Vreau sã fac şi mai multe pentru România şi Europa, sper ca partidul politic din care fac parte sã gãseascã completã propunerera mea de a candida pentru Parlamentul European în mai 2014.

Pânã atunci însã, mai multe despre ce înseamnã 20 de ani de afaceri europene, cu prilejul lansãrii noii mele carti, în câteva zile la Bucureşti (15 octombrie), iar apoi la Cluj (8 noiembrie) şi la Bruxelles (4 decembrie).

Dan LUCA / Bruxelles şi România

 

 

 

Niciun comentariu: