miercuri, 23 octombrie 2013

Etienne Davignon – „Europa, încotro?”,... dar România?

„Este nevoie de curaj ca să faci ceea ce trebuie să faci și sigur că există un preț politic pe care trebuie să-l plătești pentru acesta. Este important ca instituțiile să fie de încredere. Este important ca instituțiile europene să iasă din noțiunea că ele sunt birocrate și tehnocrate și nu le pasă de oameni, pentru că instituțiile crează sustenabilitate și noi avem nevoie de speranță și de sustenabilitate. Cred că și România are și ea nevoie de aceasta. România seamănă cu Europa, dar în afara țării, oamenii au mai multă încredere în viitorul României decât au românii”, spunea Etienne Davignon, în cadrul conferinței „Europa, încotro?”, organizată cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea Asociației Române pentru Clubul de la Roma.

Acesta a insistat cu aceeaşi ocazie pe faptul că există capacitatea de a face lucrurile mai bune, "nu este un vis", încurajând că totul este fondat pe realitatea materială și pe o formă de disciplină care combină solidaritatea și seriozitatea.

Etienne Davignon și-a exprimat speranța că anul viitor "o să avem sfârșitul recesiunii" în Europa, inclusiv în țări cu situații dificile, precum Grecia și că "o să avem începutul întoarcerii la creștere economică".

Étienne Davignon, obişnuieşte să prezinte argumente solide în dezbaterile privind viitorul Uniunii Europene, aşa cum a demonstrat şi la începutul anului, la întâlnirea bilaterală organizată în cadrul proiectului "Future of Europe", pe care îl coordonez de la Bruxelles.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: