luni, 14 octombrie 2013

Dan LUCA – în direct la Realitatea TV la emisiunea “Deschide Lumea”


În continuare în ţară... În seara zilei de luni, 14 octombrie am fost din nou în direct la Realitatea TV la Bucureşti. De această dată am avut plăcerea să particip la emisiunea “Deschide Lumea”, prezentată de Eli Roman si Silviu Manastire, dezbătând subiectele zilei: privatizarea CFR, precum şi prezenţa politicienilor români la evenimentele publice.

Precizam cu această ocazie că situaţia transportului feroviar din România are impact regional, în acest caz fiind necesare competenţe la nivel european. Trebuie să vedem care este cadrul global în dosar, care, până la urmă este un dosar tehnic, secretizat. Tot ce se discută momentan este pur speculativ.

De asemenea, la capitolul investiţii şi investitori în România, spuneam că Oltchim a fost un dosar complex, însă CFR este un dosar şi mai complex. Problemele care au apărut sunt de ordin juridic, iar cei care au competenţe în domeniu vor găsi modul de soluţionare a acestora. Dezbaterea publică ar trebui să continue după desecretizarea dosarului, totul într-o “simbioză” europeană.

Am văzut mulţi politicieni români care în ultima vreme sunt foarte prezenţi la evenimentele religioase şi sportive. Insistat pe a sublinia decenţa care caracterizează alte popoare. De exemplu, în cazul Olandei chiar şi atunci când fosta regina merge la biserică se evită prezenţa presei, oferindu-i-se intimitatea necesară acestui act.

Dan LUCA / Bucureşti

 

Niciun comentariu: