De ce politicienii tineri eşuează în politica românească, deşi este atâta nevoie de schimbare, de adaptare a vechilor uzanţe la contextul actual?
Una dintre explicaţii ar fi utilizarea listelor de candidaţi, care nu oferă prea multe şanse tinerilor dacă nu au reuşit să-şi formeze încă o imagine pe baza performanţelor, aşa cum sesizează şi autorul unui articol apărut pe site-ul markmedia.ro, De aici, deşi apar şi excepţii, o altă problemă ar fi felul în care se desfăşoară comunicarea politică – cea care conduce la clădirea notorietăţii şi încrederii în tânărul politician. Evident, în mintea alegătorilor, dimensiuni precum “imaginea, personalitatea, relevanţa, performanţa”, necesită timp pentru consolidare. La acestea se adaugă imaginea partidului şi scorul obţinut de acesta.
O atenţie deosebită trebuie acordată însă felului în care politicianul îşi construieşte notorietatea – presa contribuind mult la mediatizarea acţiunilor lor, indicat fiind ca cele negative să fie excluse pe cât posibil, iar cele care demonstrează adevărata valoare să primeze.
Mă bucur că – deşi nu este uşor – tinerii din Diasporă găsesc puterea de a se implica în politica românească.
Dan LUCA / Bruxelles
miercuri, 25 mai 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu