Recent prezentam principalii actorii europeni din politica agricolă, începând cu federaţiile mari. În acest mesaj voi încerca să identific federaţiile mici sau de nişă din această politică sectorială. În paranteze adaug membrul din România, dacă acesta există.
AAF – Association des Amidonniers et Féculiers
(fără membru în România)
AIJN – Asociaţia Europeană a Producătorilor de Sucuri din Fructe
(fără membru în România)
AIPCE – Asociaţia Europeană a Procesatorilor de Peşte
ASSUC – Asociaţia Europeană a Comercianţilor de Zahăr
(fără membru în România)
CEEREAL - Asociaţia Europeană a Cerealelor pentru Micul Dejun
(fără membru în România)
CEJA – Consiliul European al Tinerilor Fermieri
(fără membru în România)
CEPF - Confederaţia Europeană a Proprietarilor de Păduri
(fără membru în România)
CESPU – Comitetul European al Uniunilor Producătorilor de Amidon din Cartofi
CIUS – Comitetul Utilizatorilor Industriali de Zahăr
(fără membru în România)
CPIV – Comitetul Permanent International a Oţetului de Vin
EDA – Asociaţia Europeană a Laptelui
(APRIL- Asociaţia Producătorilor Români din Industria Laptelui)
EFEMA – Asociaţia Europeană a Producătorilor de Emulgatori Alimentari
(fără membru în România)
EISA – Iniţiativa Europeană pentru Dezvoltarea Durabilă în Agricultură
(fără membru în România)
ELO – Organizaţia Europeană a Proprietarilor de Terenuri
(Asociaţia Proprietarilor de Păduri din România, Sindicatul Naţional al Ţărănimii Române şi Asociaţia Fermierilor din România)
ensa - Asociaţia Europeană a Producătorilor de Alimente din Soia Naturală
(fără membru în România)
ESA – Asociaţia Europeană a Seminţelor
(fără membru în România)
EUROPECHE – Asociaţia Organizaţiilor Naţionale a Întreprinderilor de Pescuit din U.E.
(fără membru în România)
euvepro – Asociaţia Europeană a Producătorilor, Distribuitorilor şi Utilizatorilor de Proteine Vegetale, pentru Consum Uman
(fără membru în România)
FEDIMA – Federaţia Europeană a Uniunii Producătorilor şi Furnizorilor de Ingrediente pentru Industria de Panificaţie, de Cofetărie şi Patiserie
(fără membru în România)
FEDIOL - Federaţia Industriei Uleiurilor
(fără membru în România)
FEFAC - Federaţia Europeană a Producătorilor de Alimente Compuse
(fără membru în România)
FIC – Federaţia din Industria Condimentelor şi Sosurilor
Frucom
(fără membru în România)
aebiom- The European Biomass Association
(fără membru în România)
AMFEP - Association of Manufactures and Formulators of Enzymes Products
(fără membru în România)
OEICT – Organizaţia Europeană a Industriilor de Conserve din Tomate
OEITFL
(fără membru în România)
E drept avem multe federaţii la nivel european care “surprind” prin obiectul de activitate principal: “conserve de tomate”, “uleiuri”, “seminţe”, “oţetul de vin”, dar cred că trebuie să privim cu mai multă seriozitate aceste “coagulări europene”. Dacă e nevoie de o expertiză tehnică, pe sector, aceste organizaţii sunt primele “chemate” să prezinte situaţia la nivel european. E păcat ca acestea să nu aibă puncte de contact în România, pentru a include şi “unghiul românesc” în dezvoltările legislative comunitare.
E momentul pentru a trage un semnal de alarmă – nu reuşim în agricultură să cooperăm eficient la nivel naţional şi asta se vede clar în radiografia racordării la politicile europene.
Dan LUCA / Bruxelles
luni, 14 iulie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu