Forbes a prezentat recent un complex material în care sunt prezentaţi 30 de tineri români sub 30 de ani care au rezultate excepţionale în domeniile lor de activitate.
De data aceasta aş insista mai mult pe declaraţia lui Octavian Costache, fost olimpic la informatică, plecat din România, unde fusese autorul mai multe proiecte online, iar acum este angajat al Google.
„Românii sunt puţin implicaţi. Ne lipseşte maturitatea unei democraţii. Oamenii nu înţeleg puterea votului, nici puterea informaţiei. Se lasă prostiţi pentru că nu înţeleg că politicienii ăştia ar trebui să lucreze pentru cetăţean şi pentru binele pe termen lung al tuturor. Toţi anii de comunism ne-au antrenat să credem că statul este ceva abstract care conduce şi că apartenenţa la partid este mai importantă decât individul ales. E greu să scapi de moştenirea asta. E greu să-i educi pe oameni să se uite la trecut, la fapte, la date obiective şi să-i faci să înţeleagă şi să gândească. Nu e numai vina poporului, ci şi a ziarelor, a TV-ului, a atitudinii generale de „eu ştiu mai bine” şi a convingerii că toţi sunt o apă şi-un pământ.“
Problema este faptul că românii au percepţii confuze asupra clasei politice, atât de tare încât ei simt că toţi cei care ar candida pentru a-i reprezenta sunt la fel, iar în final ar ajunge să-şi dezamăgească electoratul.
Dan LUCA / Bruxelles
miercuri, 8 februarie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu