Vizibilitatea şi
implicarea grupurilor de interese sectoriale este din ce în ce mai puternică la
Bruxelles şi dorim ca şi prezenţa românească să crească semnificativ. Lucrurile
se mişcă şi dinspre România, însă puţin cam lent pentru modul în care se
lucrează la nivel european.
Acum câţiva ani
luam exemplul FoodDrinkEurope, aceeaşi entitate care se numea iniţial CIAA şi
reprezenta confederaţia reprezentanţilor europeni din industria alimentară şi a
băuturilor. Cine este însă “FoodDrink” în România? Activitatea acestor entităţi
este importantă pentru a ne cunoaşte intern posibilităţile şi a avea o imagine
de ansamblu asupra industriilor, dar ajută şi pentru a avea o voce puternică la
nivel european, mai ales că urmează preşedenţia
UE, în a doua jumătate a anului 2019.
FoodDrinkEurope are
ca membru activ din România RomAlimenta, federaţia ce grupează majoritate asociaţiilor/patronatelor
din industria alimentară, alături de mari firme procesatoare, autohtone şi
multinaţionale.
Să nu uităm că avem
de coordonat 150 de grupuri specializate la nivelul UE în 2019. Pentru un exerciţiu de succes e important să avem, nu doar instituţiile româneşti
implicate, ci şi sectorul privat din România.
Dan LUCA / Bruxelles
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu