miercuri, 3 iulie 2013

Proiecte energetice româneşti la Bruxelles

Acum câteva zile am participat la Bruxelles la o întâlnire a reprezentanţilor Centrului Român al Energiei, ocazie cu care Philip Lowe, directorul general al Directoratului General  pentru Energie, a declarat că executivul comunitar va publica o serie de recomandări cu privire la schemele naţionale de suport pentru regenerabile. “Acest set de recomandări va reflecta cele mai bune practici şi experienţe din statele membre. Ele pot fi o bază de discuţie între toate părţile interesate din România. Trebuie sa ajungeţi la o înţelegere raţională acolo unde UE nu poate interveni”, a completat acesta.

“România îşi va trimite propunerea de proiecte pentru finanţare prin fonduri structurale şi de investiţii. Aceste proiecte sunt importante pentru dezvoltarea economica a ţării dumneavoastră. Ne aşteptăm să primim din partea dumneavoastră măsuri şi propuneri privind dezvoltarea infrastructurii energetice”, a apreciat Philip Lowe.

România a fost lăudată în cadrul întâlnirii datorită progreselor din ultimii ani, Lowe declarându-se încrezător în faptul că România îşi va îndeplini angajamentele asumate până în 2020, scrie Observator European.

“Subiectele discuţiilor noastre sunt relevante atât pentru dezvoltarea economică viitoare a României şi pentru competitivitate, cât şi pentru obiectivele membrilor CRE de a participa în proiecte şi iniţiative europene”, a precizat Mihai Păun, Secretarul general CRE.

Nu pot să nu apreciez activitatea foarte bună pe care CRE o desfăşoară la Bruxelles. Întâlnirea de săptâmâna trecută a fost un succes! Foarte importantă este acum continuitatea şi sustenabilitatea acestui proiect.

Despre subiectul energiei am scris mult în ultima vreme, fiind unul dintre punctele principale de pe Agenda Europeană actuală:





Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: